شنبه نوزدهم اسفند ۱۳۹۱ ساعت 16:46 توسط بابك | 


ازمیر سومین شهر بزرگ ترکیه بعد از استانبول و آنکارا می باشد که بعنوان شهری تجاری، صنعتی و بندری، دارای یک موقعیت ممتاز میباشد.كرانه هاي درياي اژه در تركيه از جمله زيباترين چشم اندازهاي اين كشور مي باشند. خط ساحلي باشكوهي كه آب شفاف درياي اژه به آن برخورد مي كند، مملو است از كرانه هاي قديمي كه توسط باغهاي زيتون، پرتگاههاي سنگي و جنگلهاي كاج احاطه شده اند. همه ساله ازمیر میزبان تعداد زیادی نمایشگاه و کنگره های مختلف صنعتی، تجاری و علمی است از اینرو یکی از مهمترین مراکز توریستی ترکیه به شمار می رود. این شهر قدمتی ٥ هزار ساله دارد و تا به امروز از ۳٦ تمدن میزبانی کرده است. تاثیرات فرهنگی به جای مانده از جوامع بشری که بر روی این خاکها میزیسته اند، شرایط جغرافیایی و نعمتهای خدادادی طبیعت در شکل گیری مطبخی بی نظیر در ازمیر مؤثر بوده است. مطبخ ازمیر مطبخی است که پایه واساس آن روغن زیتون است. در فرون گذشته روغن زیتون منطقه اژه به اندازه نفت خام امروزی ارزشمند بوده است. چنانچه احتشام و زیبایی شهر تاریخی Efes یکی از شهرستان های ازمیر، از صادرات روغن زیتون این منطقه به خارج از کشور نشات می گیرد. یکی دیگر از عناصر اجتناب ناپذیر مطبخ ازمیر را نیز سبزیجات تازه تشکیل میدهد. هنگام بررسی ریشه های مطبخ اژه، با سنتزی بی عیب و نقص و بی نظیر مواجه می شویم. در برنامه این هفته نیز سعی خواهیم کرد با ارائه دو نمونه از غذاهای بومی ازمیر مروری بر این فرهنگ غنی داشته باشیم.

مواد لازم برای پخت İzmir Köfte

* ۱ کیلو گرم گوشت چرخ کرده

* ٤ عدد گوجه فرنگی رنده شده

* 1.5 پیمانه خمیر داخل نان باگت

* ۱ عدد تخم مرغ

* ۲ عدد پیاز

* ٤ عدد تخم مرغ

* ۱۰۰ گرم جعفری خورد شده

* زیره یک قاشق جایخوری

* نعنا یک قاشق چایخوری

* نمک و فلفل به میزان لازم


مواد لازم برای تهیه سس

*نیم کیلو گرم گوجه فرنگی

* ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع

* ۱ لیوان آب

* نمک و فلفل به میزان لازم

طرز پخت:

پیاز را داخل گوشت چرخ شده رنده کنید کمی ورز دهید سپس خمیر نان باگت را که از قبل خیس کرده اید به همراه جعفری، تخم مرغ ، زیره، نعنا، نمک و فلفل بدان اضافه کنید. سپس از این مواد به شکل گلوله هایی به قطر ٥ سانتی متر جدا کرده و کمی در روغن تفت دهید.

سیب زمینی ها را به شکل قطعه های بزرگی (تقریبا به اندازه کوفته ها) تقسیم کرده کمی در روغن تفت دهید. سپس سیب زمینی ها را در ته ظرفی چیده و روی آنها کوفته ها را قرار دهید.

در ظرفی جداگانه گوجه فرنگی رنده شده را با کمی روغن تفت دهید و یک لیوان آب، نمک و فلفل را بدان اضافه کرده و بجوشانید. در مرحله آخر سس آماده شده را بر روی کوفته ها بریزید و تا زمانی که کوفته ها نرم شود به پخت غذا ادامه دهید.

Afiyet Olsun !

منبع: TRT

مشخصات
اینستاگرام:
@learnwithbabak

تلگرام:
@learnwithbabak

کانال یوتیوب:
YouTube.com/user/learnwithbabak

فیسبوک:
@learnturkishwithbabak